CCP Pavillion - Kontext

CCP Pavillion je umiestnený na jednom z najrušnejších námestí v meste Concepción v Chile. Ide o Námestie nezávislosti. Tnú sa tu ulice Caupolicán a Barros Arana. Námestie, na ktorom sa pavilón nachádza je obkolesené historickými mestskými budovami, a tak daný pavilón nie práve typicky klasického vzhľadu, ktorej konštrukcia je celá drevená priťahuje pozornosť okoloidúcich a budí ich zvedavosť.


Situácia


Pavilón bol umiestnený na toto námestie len dočasne, a tak sa na aktuálnych mapách už neukazuje na svojom pôvodnom mieste. Podľa informácií autorov, bol pavilón následne umiestnený do kultúrneho centra C3, kde ďalej slúži svojmu účelu - usporadúvajú sa tam aktivity a výstavy.


Prekreslený pohľad na situáciu z Google Maps


Ďalšou fotkou som chcela znázorniť využitie budov v blízkom okolí od miesta, kde stál CCP Pavillion.

Sivou sú znázornené obchody a služby.
Zelenou sakrálne budovy.
Modrou kultúrne budovy.
Hnedou sú zvýraznené budovy pre verejnú správu.
Žltou bytové budovy.

Tým, že vo väčšine budov sú umiestnené obchody a služby, potom sú tu aj kultúrne centrum, divadelná scéna a katedrála a katolícky kostol, je pochopiteľné, že v okolí sa bude pohybovať veľké množstvo ľudí. Námestie je navyše posiate stromami a zeleňou, ktoré poskytujú úkryt pred silným slnkom a útek pred hektickým, rýchlym chodom mesta. Z toho dôvodu si myslím, že táto časť mesta je celkovo dosť vyťažená a využívaná chodcami, čo podľa mňa vyhovovalo a pomohlo autorom s rozhodovaním, kam presne umiestniť pavilón.


Využitie budov


Niektoré budovy, ktoré mi prišli ako najdôležitejšie v okolí, som zapísala na ďalšiu vrstvu pauzáku. Môže nám to priblížiť priestor a pochopiť, čo sa kde nachádza.


Využitie budov s popiskami tých najdôležitejších


Ako som už ukázala na predchádzajúcich fotkách, okolie námestia je posiate budovami, ktorých účely priťahujú na námestie veľké množstvo ľudí. Preto ma ani neprekvapila mapa zobrazujúca premávku v blízkosti námestia počas poobedných hodín.

Oranžovou sú zvýraznené časti na, ktorých je premávka pomalšia.
Červenou je zvýraznená pomalá premávka.


Zaťaženosť premávky počas poobedných hodín.


Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ANALÝZA

CCP Pavillion

1to1