CCP Pavillion - Konštrukcia

CCP Pavillion je drevená stavba, bez ďalších ozdôb a nadbytočných prvkov. Takáto drevená konštrukcia ich nepotrebuje a jej čistota zvýrazňuje krásu jej jednoduchosti. Ktokoľvek túto stavbu vidí, si môže povedať, že sa stavba dá ľahko napodobniť ak nie replikovať bez pomoci zložitejších či cudzích technológií.

Drevená konštrukcia stavby sa postavila vopred vyrobenými prvkami tvorenými menšími kusmi. Tieto prvky sa potom postavila na mieste, kde mala konštrukcia stáť.

Konštrukcia pavilónu sa stavala pomocou vopred vyrobených prvkov tvorených menšími kusmi. Tieto prvky sa neskôr spájali do väčších až nakoniec tvoria celý pavilón. 










Každý kus konštrukcie bol overený, či naozaj funguje a nedošlo k nejakým chybám a po označení jednotlivých kusov boli časti spätne rozobrané a uložené na prepravu a inštaláciu pavilónu na jeho originálne dočasné miesto na námestí v meste Concepción v Chile.







Na fotke je zobrazená časť konštrukcie, ktorá je dôležitá pre cieľový výraz pavilónu. Otáčaním tejto jednej časti získavame kruhový pôdorys, ktorý je vytvorený 20 takýmito časťami. Každá táto časť bola následne zvrchu preložená drevenými trámami, pričom každá druhá bola mierne odlišná kvôli vstupom do tejto stavby. Tým pádom je tu teda 10 vstupov do priestoru pavilónu. 



Konštrukcia pavilónu vytvára príjemne pôsobiaci priechod popri okraji konštrukcie s vonkajším okolím. Taktiež vytvára otvorený, nezastrešený priestor v strede pavilónu, kde sa konajú akcie, prednášky, výstavy, a pod.




Naša drevená konštrukcia bola uložená na verejnom priestranstve, obchádzaná stovkami ľudí denne. Jej princíp bol vytvoriť domov, miesto, kde sa ľudia schádzajú a tvoria, trávia čas, stretávajú sa. Miesto, ktoré je otvorené pre každého.. tak prečo nie rovno desať vchodov?

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ANALÝZA

CCP Pavillion

1to1