1to1

Hneď na úvodnom stretnutí ZANu sme sa po rýchlom (no prekvapivo efektívnom) zoznámení so všetkými členmi ateliéru, pustili do úplne prvej úlohy tohto semestra.

Dostali sme 7 obrázkov - 7 pôdorysov, ktoré sme si mali v limitovanom čase zapamätať a následne všetky nakresliť. Opätovné prezeranie obrázkov neprichádzalo do úvahy, takže si viete predstaviť skoro dve desiatky nehybne stojacich študentov, ktorí sa snažia zapamätať si čo najviac detailov z každého pôdorysu. Avšak dostali sme možnosť spolupracovať, čo bola nakoniec jedna z najdôležitejších vecí, ktoré sme si mali z tohto dňa zobrať.



Po tomto cvičení sme tipovali, ako asi vyzerajú dané pôdorysy v skutočnosti. Aké sú objekty vysoké, ako sa do objektov vchádza, ako pôsobia priestory objektov na človeka... Bolo veľmi zaujímavé počuť toľko rozličných názorov a predstáv v ateliéri.

Najviac z nás malo problém s pozdĺžnym pôdorysom, ktorý obsahoval pozdĺž uličky 6 rozličných častí. Tento pôdorys sa následne stal našou druhou úlohou dňa. Mali sme papierovou páskou znázorniť jeho pôdorys v M1:1.

Projekt, ktorému patrí daný pôdorys sa nazýva Types of Spaces. Bližšie informácie si môžete prečítať na webovej stránke https://divisare.com/projects/449338-palma-hanghar-luis-diaz-diaz-types-of-spaces.

Už vieme, že spolupráca je veľmi dôležitá. No teraz sme pracovali s opačným problémom. Padli rôzne nápady. S rôznymi riešeniami. Časom sme prišli na to, ako vnímať jeden druhého a zdokonaľovať jeden z návrhov riešení. Trvalo nám to dlhšie, no keď sme už mali rozmery definitívne napísané na kuse pauzáku, práce pokračovali pomerne rýchlo.





Všetci sme boli s výsledkom nadšení. Bola to prvá úloha, ktorú sme si úprimne užili (myslím, že ostatní budú so mnou súhlasiť). Už hotový pôdorys sme si aj vyskúšali. Vyskúšali sme ním prejsť, všímať si ohraničenie priestoru - kde sú steny, ako sa tam pohybuje,...


Bolo to prvý krát, kedy som videla v ateliéri takúto spoluprácu. To ma povzbudilo. Povzbudilo ma to nebáť sa ozvať či robiť chyby. Tak uvidíme ako to pôjde.



Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ANALÝZA

CCP Pavillion