ANALÝZA - okolie


Doprava

Na mape môžeme vidieť trasy autobusovej, tramvajovej, cyklistickej a automobilovej dopravy a taktiež ako zaťažená zvykne byť automobilová doprava počas dňa. To nám môže povedať akou ľahko sa dá pohybovať v okolí a s akou ľahkosťou sa dá dostať na Miesto neMiesto, kde spočíva pozemok, na ktorom navrhujeme barák.

Navyše nám premávkou automobilovej dopravy hovorí o tom, čo asi objavíme aj pomocou hlukovej mapy, kde bude viac hluku kvôli zvýšenej automobilovej premávky a kde menej.



Dostupnosť

Do mapy som dokreslila, ktorými trasami sa dá dostať na náš pozemok. Odkiaľ sa dá očakávať príchod väčšieho počtu ľudí či ktorou trasou je pravdepodobnejšie, že ľudia chodia.



Hluková mapa

Pomocou hlukovej mapy, môžeme vidieť, čo sme už očakávali vďaka dopravnej mapy, a to, že najvyšší hluk je v okolí ciest na ktorej je pomerne veľká premávka. Je to teda jedna z nemála vecí, na ktorú by sme počas navrhovania mali myslieť.



Výškopis

Výškopis nám môže pomôcť pri uvedomení si na akom pozemku pracujeme a výškový dojem okolitých budov v priestore.



Využití území

Vďaka tomu, že vieme zistiť, ktorá budova na čo slúži, vieme predpokladať ako a ako často sa ľudia presúvajú po jednotlivých trasách a kam asi smerujú.



Podlažnosti

Na mape môžme vidieť ktoré budovy tvoria dominanty v okolí. Môžeme tak predpokladať aké budú výhľady z nášho pozemku.



ORTOFOTOMAPY

Priložené ortofotomapy nám hovoria ako sa pozemok menil tokom času. Vieme tak niekedy povedať, prečo pozemok dnes vyzerá tak ako vyzerá či ako funguje dnešné ulice a dôležitosť ulíc. 


1945


1966


1974-75


1988-89


1996


1999


2004


2010


2015


2020


2022


Na priloženej snímke z roku 1985 môžeme vidieť, že samotný objekt sa v porovnaní s dneškom moc nezmenil. Napriek tomu, že sa nám nepodarilo nájsť presný pohľad na budovu, ktorú môžete vidieť na ďalšej snímke - budovu, ktorá stojí hneď pri našom pozemku, predpokladám, že žiadne viditeľné zmeny sa nediali na žiadnej časti budovy.

1985


Aktuálne

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ANALÝZA

CCP Pavillion

1to1